Today Current Affairs || 13 March 2020
Share

1.‘Shaadi Bhagya Scheme’, which was making news recently, was a scheme of which state ?

A- Odisha

B- Karnataka

C- Maharashtra

D- Bihar

Ans-    B

2. Rajya Sabha approved changes to include Parivara and Talawara tribal communities in Scheduled Tribe category of which state ?

A- Madhya Pradesh

B- Assam

C- Karnataka

D- Andhra Pradesh

Ans-    C

3. India Post launches first free Digital Locker Service in _________.

A- Kolkata

B- Bhopal

C- Mumbai

D- Gandhinagar

Ans-   A

4. The tombs of Taramati and Premamati , which were in news recently, are located in which Indian state/UT ?

A- New Delhi

B- Maharashtra

C- Uttar Pradesh

D- Telangana

Ans-     D

5. Which of the following state governments has approved the implementation of “happy hour” for autorickshaws that slashes the fares by 15 percent between 12 noon and 4 pm ?

A- New Delhi

B- Gujarat

C- Madhya Pradesh

D- Maharashtra

Ans-    D

6. Which state is to set up an exclusive department for Self Help Group (SHGs) called “Mission Shakti” ?

A- West Bengal

B- Odisha

C- Andhra Pradesh

D- Kerala

Ans-    B

7. In March 2020, Which of the following institute received Rs 7.25 crore for the development of Technology Innovation Hub ?

A- IIT Kanpur

B- IIT Mandi

C- IIT Patna

D- IISc Bengaluru

Ans-   B

8. ‘NIGHA’, a mobile application to curb election malpractices, is an initiative of which Indian state ?

A- Andhra Pradesh

B- Rajasthan

C- Gujarat

D- Punjab

Ans-    A

9. Who among the following has been named as the brand ambassador of IDFC FIRST Bank ?

A- Virat Kohli

B- PV Sindhu

C- Amitabh Banchan

D- Anil Kapoor

Ans-    C

10. Who among the following will be inducted into World Golf Hall of Fame in 2021 class ?

A- Tiger Woods

B- Adam Scott

C- Brooks Koepka

D- Rory Mcllroy

Ans-    A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *