Today Current Affairs | 13 June 2020
Share

1.International Albinism Awareness Day is observed every year on _______.

A- 12 June

B- 13 June

C- 14 June

D- 11 June

Ans-    B

2. Which State’s Chief Minister has launched the “Jagannan Chedodu” scheme ?

A- Kerala 

B- Telangana 

C- Tamil Nadu 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    D

3. Which of the following railways zones has launched Robotic ‘CAPTAIN ARJUN’ to intensify screening, surveillance?

A- Northern Eastern Railway 

B- Western Railway 

C- Central Railway 

D- Northern Railway 

Ans-   C

4. Deep Submerges Rescue Vehicle (DSRV) Complex was inaugurated in Which City ?

A- Hyderabad 

B- Visakhapatnam 

C- Kochi 

D- Mumbai 

Ans-    B

5. Who among the following assumed the charge as Chief of Staff, Eastern Naval Command, Visakhapatnam?

A- Biswajit Dasgupta

B- Ajendra Bahadur Singh

C- G. Ashok Kumar 

D- Murlidhar Sadashiv Pawar

Ans-    A

6. Which of the following state’s chief minister has launched mobile App ‘Ghar Ghar Nigrani’ to undertake house to house surveillance in the state?

A- Assam 

B- Maharashtra 

C- Telangana 

D- Punjab 

Ans-    D

7. In Which State, devices called “BIN- 19” and “UV SPOT” were launched to dispose the mask ?

A- Andhra Pradesh 

B- West Bengal 

C- Kerala 

D- Rajasthan 

Ans-    C

8. Which of the following state government gave ‘corona warriors’ status to Divyang Anganwadi workers?

A- Rajasthan 

B- Punjab 

C- Madhya Pradesh 

D- Haryana 

Ans-    C

9. Which of the following city police has launched ‘STREE’ initiative to support, empower women undergoing domestic violence?

A- Hyderabad 

B- Pune 

C- Delhi 

D- Chennai 

Ans-    A

10. Recently, ‘Gulzar’ Dehlvi passed away. He was a famous _______.

A- Actor 

B- Politician 

C- Poet

D- Journalist 

Ans-    C

 

Buy Current Affairs Visit  :-  www.odishaebook.in

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *