Today Current Affairs ||13 April 2020
Share

1. Which of the following day is also known as Maha Bishuba Pana Sankranti?

A- Yawm Ashura

B- Odia New Year 

C- Pahela Baishakh

D- Masadi

Ans-   B

2. Who is on the top of the list of Forbes richest sports team owners ?

A- Steve balmer 

B- Mukesh Ambani

C- Nita Ambani

D- Jeff bezos

Ans-    A

3. PM Modi pays tribute to martyrs of Jallianwala Bagh Massacre. Jallianwala Bagh massacre took place on 13 April ________.

A- 1918

B- 1916

C- 1917

D- 1919

Ans-   D

4. No. Of India 1 Which has  become Smart City ?

A- Indore

B- Agra

C- Gandhinagar 

D- Ahmedabad 

Ans-    D

5. Prasar Bharti has launched a new channel specifically dedicated to old classics named as________.

A- DD Retro

B- DD Classic 

C- DD Bharat 

D- DD Samay

Ans-    A

6. Which of the following state government has launched a ‘Food Bank’ to help the poor and needy ?

A- Uttar Pradesh 

B- Manipur 

C- Jharkhand 

D- Rajasthan 

Ans-    B

7. When was the International Manned space Flight Day Celebrated ?

A- 09 April 

B- 10 April 

C- 11 April 

D- 12 April 

Ans-    D

8. The Vice President greets the nation on the occasion of Puthandu. Puthandu is mainly observed in the state of ________.

A- Tamil Nadu 

B- Rajasthan 

C- Haryana 

D- Assam 

Ans-    A

9. Where COVID-19 dedicated 24×7 Health Channel has been launched ?

A- New Delhi 

B- Tamil Nadu 

C- Nicobar 

D- Lakshadweep 

Ans-   C

10. After collaboration with Google, Which of the following company has booked domain name after coronavirus?

A- Yes Bank 

B- HDFC Bank 

C- ICICI Bank 

D- Indusland Bank 

Ans-    B

 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *