Today Current Affairs !! 12 September 2019
Share

1. Who among the following actor resign from congress?

  • Sunny deol
  • Urmila Motondkar
  • Hema malini
  • Raj Babar

Ans :- B

2. Who is the new brand ambassador of JBL?

  • Ranveer Singh
  • Hrithik Roshan
  • Viky Kaushal
  • Rajkumar Rao

Ans:- A

3. India and ______ signed agreement to sustained fisheries development.

  • Bahrain
  • Norway
  • South Korea
  • Iceland
  • Ans:- D

4. Narendra Modi will decided to the nation Indian second reverine milti-model terminal built in.

  • Odisha
  • Chhattisgarh
  • Jharkhand
  • Bihar

Ans:- C

5. The sport ministry has de-recognised the _______.

  • Indian Olympic Association
  • Paralympic Committee If India
  • All India Football Federation
  • None of these

Ans:- B

6. In _______, the campaign  againest single used plastic began on 11 September 2019.

  • Punjab
  • Rajasthan
  • Bihar
  • Gujarat

Ans:- C

7. Which of these state announced it’s maiden Agriculture Expo0rt policy, 2019?

  • Karnataka
  • Tamil Nadu
  • Assam
  • Uttar Pradesh

Ans:- D

8. World suicide prevention day is observed every year on ?

  • 10 September
  • 11 September
  • 12 September
  • 13 September

Ans:-  A

9. Reliance Industry Ltd has joined hands with activist Afroz Shah to clean up the river_______?

  • Mithi
  • Ulhas
  • Dahisar
  • Tansa

Ans:- A

10. The ________government reduce fine amounts stipulated in the new motor Vehicles Act passed recently.

  • Madhya Pradesh
  • Gujarat
  • Uttar Pradesh
  • Rajasthan

Ans :- B

11. Who has become the first bowler to take 100 wickets in 20 twenty international cricket?

  • Lasith Malinga
  • Mohammed Shami
  • Cameron Bancroft
  • Jasprit Bumrah

Ans:- A

12. Who is the newly appointed  chairman of Press Trust India (PTI)

  • K N Shanth Kumar
  • Mohendra Mohan Gupta
  • Vijaya Kumar Chopra
  • Aveek Kumar Sarkar

Ans:-  C

 

 

 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *