Today Current Affairs !! 12 November 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK 

1. Recently, which of the following show-cased an early version of its first all-electric experimental aircraft, the X-57″Maxwell”?

  1. SpaceX
  2. ISRO
  3. JAXA
  4. NASA

Ans:- D

2. When is the International Day Radiology observed ?

  1. 6 November
  2. 7 November
  3. 8 November
  4. 9 November

Ans:- C

3. Which ofthe following will be the closing Film of the 50th International Film Festival of India?

  1. Deathless Woman
  2. Scent of My Daughter
  3. Megha and Her Mother
  4. The President

Ans:- C

4. Where did the Mid Planning Conference (MPC) for MILAN excercise concluded in November 2019?

  1. Hyderabad
  2. Chennai
  3. Visakhapatnam
  4. Bengaluru

Ans:- c

5. Where will the 9th BRICS Trade Minister Meet be Held ?

  1. Brazil
  2. Russia
  3. India
  4. China

Ans :- A

6. When is the Legal Services Day celebrated Every Year in all the state Authorities?

  1. 6 November
  2. 7November
  3. 8 November
  4. 9 November

Ans :- D

7. Which State has announced a ban non auto-rickshaws running on diesel in November 2019?

  1. Bihar
  2. Jharkhand
  3. Chhattisgarh
  4. Odisha

Ans:- A

8. Where was the 2nd International Conference on Sustainable Water Management held in November 2019?

  1. New Delhi
  2. Hyderabad
  3. Pune
  4. Kolkata

Ans:- C

9. In November 2019 , Petroleum Minister Dharmendra Pradhan is on a visit to _____.

  1. UAE
  2. Qatar
  3. Yemen
  4. Saudi Arabia

Ans :- A

10. Where isthe fifth edition of Global Exhibition on ServicesGES 2019 being held?

  1. Maharashtra
  2. Tamil Nadu
  3. Karnataka
  4. Kerala

Ans :- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *