Today Current Affairs || 12 March 2020
Share

1.The renovated Animal Transport Memorial was recently inaugurated by the Indian Army in which city ?

A- Mumbai

B- New Delhi

C- Nagpur

D- Bengaluru

Ans-    D

2. In March 2020, the World Health Organization declared Covid-19 as a _______.

A- Zoonotic

B- Endemic

C- Pandemic

D- Epidemic

Ans-    C

3. Which state has recently launched a digital literacy programme titled ‘I am also digital’ ?

A- Odisha

B- Kerala

C- Karnataka

D- Tamil Nadu

Ans-   B

4. Main national event for International Day of Yoga 2020, will be held in ________.

A- Varanasi

B- Bhopal

C- Surat

D- Leh

Ans-    D

5. Which city was the venue of ‘Conference on Empowering Women Entrepreneurs’, organised by the MSME Ministry ?

A- Chennai

B- Hyderabad

C- New Delhi

D- Cochin

Ans-    C

6. “Divya Kala Shakti-Witnessing the Abilities in Disabilities” was organised in _______.

A- Kochi

B- Chennai

C- Pune

D- New Delhi

Ans-    B

7. Avani Chaturvedi, Bhawanna Kanth and Mohana Singh Jitarwal, who recently received the ‘Nari Shakti Puraskar’ award, are associated with which Profession ?

A- Sportspersons

B- Fighter Pilots

C- Army Officers

D- Naval Captains

Ans-    B

8. In March 2020, Who among the following bank has decided to waive maintenance of Average Monthly Balance (AMB) for all savings accounts ?

A- State Bank of India

B- Punjab National Bank

C- Yes Bank

D- ICICI Bank

Ans-    A

9. Byju Raveendran, and Gaurav Gupta has been named in WEF’s Young Global Leaders list.  Gaurav Gupta is the cofounder of _________.

A- OLX

B- OTO Rooms

C- Zomato

D- FreshMenu

Ans-    C

10. SBI has announced a reduction in its MCLR. M in MCLRs stands for ________.

A- Main

B- Marginal

C- Member

D- Maintenance

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *