Today Current Affairs || 12 February 2020
Share

1. What is the official name given to the disease caused by new coronavirus says WHO ?

A- Crona-2019

B- NovelCrona-2019

C- Covid-2019

D- Cronatis-2019

Ans-   C

2. Which of the following portion of the world is affected by storm Ciara ?

A- North America

B- Europe

C- South America

D- South East Asia

Ans-   B

3. Which city is host to the 13th UN Convention on the Conservation of Migratory Species (CMS) (COP 13), 2020 ? 
A- Mumbai
B- Madrid
C- Gandhinagar
D- Tokyo
Ans-    C

4. ‘Ajeya Warrior’ is the joint military exercise conducted between India and which country ?

A- United Kingdom

B- Japan

C- Israel

D- France

Ans-   A

5. The Unani system of medicine originated in ________.

A- Egypt

B- Greece

C- Italy

D- Russia

Ans-   B

6. National Productivity Day is observed every year on ________.

A- 09 February

B- 10 February

C- 11 February

D- 12 February

Ans-    D

7. Which state government recently launched the ‘Reading Mission’ initiative for students ?

A- Odisha

B- Kerala

C- Haryana

D- West Bengal

Ans-    C

8. When is the World Pulses Day observed, across the world ?

A- February 10

B- February 11

C- February 12

D- February 09

Ans-    A

9. Who among the following has been named as 2019 FIH Women’s Rising Star of Year by the International Hockey Federation ?

A- Gurjit Kaur

B- Neha Goyal

C- Sunita Lakra

D- Lalremsiami

Ans-   D

10. Which of the following place will host the National Winter Games from 7 March ?

A- Gulmarg

B- Auli

C- Gangtok

D- Narkanda

Ans-   A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *