Today Current Affairs || 12 April 2020
Share

1.International Day of Human Space Flight is observed every year on ________.

A- 09 April 

B- 10 April 

C- 11 April 

D- 12 April 

Ans-    D

2. What is the Position of India Team in FIFA ranking ?

A- 101

B- 102

C- 108

D- 112

Ans-    C

3. Recently, Anak Krakatau Volcano erupted. Anak Krakatau Volcano is in ________.

A- Japan 

B- Indonesia 

C- Argentina 

D- Madagascar 

Ans-    B

4. Which State Government launched a portal named ‘Padhai Tumhar Duar (Padhi Aapke Dwar) ?

A- Madhya Pradesh 

B- Chhattisgarh 

C- Uttar Pradesh 

D- Maharashtra 

Ans-    B

5. OPEC said that the major oil producers have agreed to cut output in May and June by 10 million barrels per day. OPEC is headquartered in ________.

A- Berlin 

B- New York 

C- Vienna

D- Geneva

Ans-    C

6. Which of the following country is the largest  largest producer and exporter of Hydroxychloroquine ?

A- India 

B- Bangladesh 

C- Brazil 

D- China 

Ans-    A

7. When did WADA celebrate ‘Play True day’ ?

A- 9 April 

B- 10 April 

C- 11 April 

D- 12 April 

Ans-    A

8. Which of the following state/UT has become the first to commence convalescent plasma therapy to treat critically ill COVID-19 cases ?

A- Delhi 

B- Assam 

C- Maharashtra 

D- Kerala 

Ans-    D

9. Which of the following bank got the RBI nod to reappoint Mahabaleshwara M S as MD and CEO for 3 yrs ?

A- Indusland Bank

B- Bandhan Bank 

C- Citi Bank

D- Karnataka Bank

Ans-    D

10. Which of the following Indian state recently observed the Cheiraoba festival ?

A- Assam 

B- Nagaland 

C- Manipur 

D- Sikkim 

Ans-    C

 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *