Today Current Affairs !! 11 November 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1. Recently, the Export – Import (Exim) Bank has provided a USD 30 million line of credit to ______ for a portable water project in the country.

  1. Mail
  2. Burundi
  3. Rwanda
  4. Ghana

Ans:- D

2. Recently, Moody’s has predicted a budget deficit of _____ % of the Gross Domestic Product (GDP)  of India in the year through March 2020.

  1. 2.5
  2. 2.8
  3. 3.3
  4. 3.7

Ans:- D

3. According to’ India JusticeReport 2019′ Which state is the top state in delivering Justiceto its Citizen?

  1. Maharashtra
  2. Kerala
  3. Tamil Nadu
  4. Punjab

Ans:- A

4. The India Coast Guard (ICG) conducted the Regional Level Search and Rescue Workship and Excercise 2019 (ReSAREX-19) off the _____ Coast recently.

  1. Maharashtra
  2. Karnataka
  3. Odisha
  4. Goa

Ans:- D

5. Who took charge as the chairman of the Airports Authority of India (AAI) in November 2019?

  1. Kuldeep Yadav
  2. arvind Singh
  3. Rahul Jaiswal
  4. Sarthak Saxena

Ans:- B

6. Who has been appointed as country Manager for Google India in November 2019?

  1. Vikash Agnihotri
  2. Sanjay Gupta
  3. Ranjan Anandan
  4. Kritik Raj

Ans :- B

7. Where is Sanskrit Bharati Vishwa Sammelan  being organised in November 2019?

  1. Lucknow
  2. Aligarh
  3. Pune
  4. New Delhi

Ans :- D

8. Which state signed agreement with Tata Strive and Tech Mahindra in November 2019 to add new dimensions in skilling and employability of the youth?

  1. Rajasthan
  2. Gujarat
  3. Odisha
  4. Punjab

Ans :- C

9. Where was the 6th Parliamentary summit of G20 countries held?

  1. Tokyo
  2. Canberra
  3. Jakarta
  4. Seoul

Ans:- A

10. With which bank has MSTC Ltd signed an agreement for the development of a dedicated e-Auction platform?

  1. Axis Bank
  2. Allahabad Bank
  3. Bank of India
  4. Punjab National Bank

Ans:- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *