Today Current Affairs | 11 May 2020
Share

1.Which of the following country has paid a tribute by naming a street after Rabindranath Tagore on his 159th birth anniversary?

A- Japan 

B- Vietnam 

C- Israel 

D- Iraq 

Ans-    C

2. Who launched ‘Arogya Sanjeevani Swasthya’ Insurance policy ?

A- SBI GI

B- ICICI Lambard

C- Bharati AXA

D- Bajaj Alliance GI

Ans-   A

3. Which of the following country has recently raised the value added tax (VAT) from 5 percent to 15 percent starting from 1st July?

A- Oman

B- UAE

C- Brazil 

D- Saudi Arabia 

Ans-    D

4. In Which State Chittaranjan Locomotive Works has produced an automatic Medical trolley ?

A- Uttar Pradesh 

B- West Bengal 

C- Madhya Pradesh 

D- Maharashtra 

Ans-   B

5. National Technology Day is observed every year on ________.

A- 08 May

B- 09 May

C- 11 May

D- 12 May

Ans-    C

6. Recently, the Ministry of Tourism released the 17th webinar titled ‘Exploring River Nila’. River Nila is in ________.

A- Rajasthan 

B- Kerala 

C- Odisha 

D- Maharashtra 

Ans-   B

7. In Which Tiger Reserve, the number of Tigers increased from 88 to 96 as compared to 2019-20 ?

A- Dudhwa

B- Sariska

C- Satyamangalam

D- Sundarbans 

Ans-    D

8. What is the name given to India’s 1st indigenous antibody-based testing kit?

A- COVID KAVACH ELISA

B- COVID RAS ELISA

C- COVID LITE ELISA

D- COVID SAATHI ELISA

Ans-    A

9. What is the name given to the operation launched by the Indian government to assist island nations in Eastern Indian Ocean?

A- Mission Sagar

B- Mission Maitri

C- Mission Sanjeevini

D- Mission Inderdhanush

Ans-    A

10. Who among the following will remain the President of the International Hockey Federation (FIH) until May 2021?

A- Sanjay Asthan

B- Ajay Garg

C- Narinder Batra

D- Mohit Suri

Ans-   C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *