Today Current Affairs || 11 March 2020
Share

1.Who among the following will head the Centre’s delimitation panel for J-K and 4 northeastern states?

A- Om Prakash Tyagi

B- Ranjana Prakash Desai

C- Mohit Aggarwal

D- Akash Deep Singh

Ans-   B

2. Agartala and Ghojadanga were recently designated as the authorised land immigration check posts. In which state, Ghojadanga is located ?

A- Assam

B- Madhya Pradesh

C- Nagaland

D- West Bengal

Ans-    D

3. Which of the following state government has launched the ‘NIGHA’ app to ensure ‘clean and healthy’ elections and for curbing the use of money and alcohol in polls ?

A- Rajasthan

B- Haryana

C- Uttar Pradesh

D- Andhra Pradesh

Ans-   D

4. Which state/Ut has recently launched a school health education plan called ‘Student Health Card’ ?

A- New Delhi

B- Rajasthan

C- Jammu & Kashmir

D- Madhya Pradesh

Ans-    C

5. Who among the following has won the seventh Dr MS Swaminathan Award for the period 2017-2019 ?

A- V Praveen Rao

B- Mohit Ganguly

C- R Vashisth

D- Prabhat Raj

Ans-    A

6. What is the theme of the campaign conducted by the Indian Railways to celebrate International Women’s Day ?

A- Travel Safely

B- Each for Equal

C- We Are With You

D- He and She

Ans-    B

7. Which of the following football club has won the Hero I-League Champions 2019-2020 title ?

A- Mohun Bagan FC

B- Punjab FC

C- Chandigarh FC

D- Bengaluru FC

Ans-    A

8. Who is the Chairperson of the recently reconstituted National Platform for Disaster Risk Reduction (NPDRR) ?

A- Union Home Minister

B- Union Defence Minister

C- Union Environment Minister

D- Union Finance Minister

Ans-    A

9. Andre Schembri has announced his retirement. He is associated from which of the following sports ?

A- Table Tennis

B- Football

C- Cricket

D- Badminton

Ans-    B

10. Who among the following is the author of the book ”The 12 commandments of Being A Woman” ?

A- Lisa Ray

B- Akshay Kumar

C- Tahira Kashyap

D- Sanya Malhotra

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *