Today Current Affairs | 11 June 2020
Share

1.According to the World Bank, the global economy will shrink by _______ this year.

A- 2.4%

B- 3.1%

C- 4.8%

D- 5.2%

Ans-     D

2. According to Mercer’s 2020 Cost of Living Survey, Which is the most expensive city in India ?

A- Delhi 

B- Mumbai 

C- Chennai 

D- Bangalore 

Ans-    B

3. What is the name given to an anti-espionage operation that was started by the Military Intelligence in 2019?

A- Operation Desert Chase

B- Operation Lakshay

C- Operation Lifeline 

D- Operation Seema Paar

Ans-    A

4. Which Country’s army ‘Tatmadaw’ has returned on Facebook ?

A- Malaysia 

B- Vietnam 

C- Thailand 

D- Myanmar 

Ans-    D

5. According to a recent survey, the number of Asiatic lions in the Gir forest region has increased by ________.

A- 18%

B- 21%

C- 29%

D- 31%

Ans-    C

6. Recently, a Deep Submergence Rescue Vehicle Complex has been inaugurated at _______.

A- Goa

B- Visakhapatnam 

C- Mumbai 

D- Chennai 

Ans-     B

7. Which State Government has Started the “Panchavati Scheme” ?

A- Meghalay 

B- Sikkim 

C- Himachal Pradesh 

D- Uttarakhand 

Ans-    C

8. Recently, Customs duty hiked on bamboo imports has been increased from 10% to ________.

A- 25%

B- 30%

C- 35%

D- 20%

Ans-    A

9. Recently, Alexander Shustov has received a four-year ban for anti-doping violations. He was associated with which of the following sports

A- Golf 

B- Football 

C- Cricket 

D- High Jump 

Ans-    D

10. Recently, Pierre Nkurunziza passed away. He served as the president of __________.

A- Malawi

B- Burundi 

C- Lesotho 

D- Botswana 

Ans-    B

 

Buy Current Affairs Ebook Visit :-   www.odishaebook.in

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *