Today Current Affairs || 11 April 2020
Share

1.National Safe Motherhood Day is observed every year on ________.

A- 07 April 

B- 11 April 

C- 09 April 

D- 10 April 

Ans-    B

2. Who has been appointed by IFFCO Tokyo General Insurance Company as its MD/CEO ?

A- Anamika Roy Rashtravar

B- Parag Raaj

C- Praveen Rao

D- Ajay Kumar 

Ans-    A

3. Who among the following participated in G20 Extraordinary Energy Ministers’ virtual meeting ?

A- Dharmendra Pradhan 

B- Rajnath Singh 

C- Nirmala Sitharaman

D- Subrahmanyam Jaishankar

Ans-   A

4. Who announced the launch of a new virtual Braille keyboard ?

A- Apple 

B- Microsoft 

C- Google 

D- TCS

Ans-    C

5. Which of the following bank has launched, DIGIGEN portal for  Simple Digital Banking for Savings Account & Fixed Deposits ?

A- Jana small Finance Bank 

B- DBS Bank 

C- Kotak Mahindra Bank 

D- Ujjivan Small Finance Bank 

Ans-    A

6. Who among the following is the face of RBI’s twitter campaign that urges bank customers to adopt digital modes of payment ?

A- Virat Kohli 

B- Salman Khan 

C- Akshay Kumar 

D- Amitabh Bachchan

Ans-    D

7. Whom did HUL sign COVID-19 in India ?

A- WHO

B- UNICEF 

C- IMF

D- None of These 

Ans-    B

8. Which of the following company has partnered with ICICI Lombard and Go Digit to offer COVID-19 focused health insurance ?

A- Paytm 

B- Amazon India 

C- Flipkart 

D- SBI

Ans-    C

9. Which State/UT launched ‘Operation Shield’ to stop spread of COVID-19 ?

A- Gujarat 

B- Rajasthan 

C- Maharashtra 

D- Delhi 

Ans-    D

10. Recently, Jackie du Preez passed away. He was a famous _______.

A- Journalist 

B- Cricketer 

C- Scientist 

D- Boxer

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *