Today Current Affairs ! 10 September 2019
Share

Today Current Affairs  !! Today gk

1. Recently, Dilip Satpathy passed away. He was an_______?

a) Actor
b) Doctor
c) Classical Dancer
d) Journalist

Ans:- D

2. President Ram Nath Kovind embarked on an official nine-day visit to which of the following nations?

a) Iceland
b) Switzerland
c) Scotland
d) Both a and b

Ans:- D

3. Where did the 24th World Energy Congress commence?

a) Riyadh
b) Abu Dhabi
c) Doha
d) Muscat

Ans:- B

4. What is the Theme of International Literacy Day 2019?

a) Literacy and skill development
b) Literacy in an digital world
c) Literacy and multilingualism
d) Literacy and sustainable Societies

Ans :- c

5. Which film get the Golden Lion Award at the 76th Venice International Film Festival ?

a) The dark Night
b) Joker
c) War Dogs
d) The Lion King

Ans:- b

6. Recently, Veeru Krishan Passed away. He was an ______?

a) Actor
b) Doctor
c) Politician
d) Judge

Ans:- a

7. which among the following union territories will have a common high court?

a) Jammu Kashmir & Himanchal Pradesh
b) Jammu Kashmir& Ladakh
c) Jammu Kashmir & Daman Diu
d) Ladakh & Chandigarh

Ans:- b

8. India has announced one million dollar humanitarian to which Nation?

a) Bahamas
b) Maldives
c) Havana
d) Cayman

Ans:- a

9. First Canadian Women tennis player recently won the US Open title 2019?

a) Bianca Andreescu
b) Victoria Azarenka
c) Bethanie Mattek
d) Michale Venus

Ans: a

10. Recently, Ram Jethmalani passed away. He was an_______?

a) Actor
b) Writer
c) Advocate
d) Director

Ans:- c

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *