Today Current Affairs !! 10 November 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK 

1. With which Country is India Conducting Bilateral excercise “ Samudra Shakti”?

  1. Japan
  2. Indonesia
  3. China
  4. Germany

Ans:- B

2. Who among of the following recieve the Infosys Prize for 2019 in Humanities category?

  1. Manjula Reddy
  2. Manu V. Devadevan
  3. Sidharth Mishra
  4. Mugesh

Ans:- B

3.  Who become the first Indian male crickter and second in world cricket to complete 100 T20 internationals ?

  1. Rohit Sharma
  2. Shikhar Dhawan
  3. Virat Kohli
  4. K.L Rahul

Ans:- A

4. Where was a Guinness World Record ofmoost student assembling radio kits simuntaniously created on the third day of India International Science Festiva?

  1. New Delhi
  2. Pune
  3. Kolkata
  4. Hyderabad

Ans:- C

5. Recently, Nabaneeta Sen passed awaay. She was awarded the Sahitya Akademi Award in ________.

  1. 1987
  2. 1994
  3. 1999
  4. 2001

Ans:-  C

6. Recently, Cyclone Bulbul came in the areas Odisha and West Bengal. _____ NDRF teams have been assigned to these states to combat the Cyclone.

  1. 25
  2. 30
  3. 35
  4. 40

Ans:-  C

7. As per the latest special bulletin on MMR released by the Register General of India, the MMR has declined from 130 per lakh live births in 2014-16 to ______ per lakh live births in 2015-17.

  1. 128
  2. 126
  3. 124
  4. 122

Ans:- D

8. Which country will host the 2023 Men’s hockey world cup?

  1. India
  2. Poland
  3. Australia
  4. Germany

Ans:- A

9. Who Inaugurated the 25th Kilkata International Film Festival in November 2019?

  1. Amir Khan
  2. Akshya Kumar
  3. Amitabh Bachchan
  4. Shahrukh Khan

Ans:- D

10. Recently, the RBI imposed a fine of Rs_________ lakh on prepaid payment instrument Oxigen services.

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Ans:-  C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *