Today Current Affairs || 10 March 2020
Share

1. How many lakh Self Help Groups (SHGs) will the Government add ?

A- 10 million

B- 1.4 million

C- 1.5 million

D- 5 lakhs

Ans-   B

2. Recently, Who among the following has been sworn in as the president of Afghanistan ?

A- Hamid Karzai

B- Hassan Rouhani

C- Mohammed Zahir Shah

D- Ashraf Ghani

Ans-    D

3. Bipasha Chakrabarti was recently appointed as the Communications Director of the which technological company’s Indian arm ?

A- Facebook

B- Amazon

C- Google

D- Microsoft

Ans-    A

4. Central Industrial Security Force-CISF Raising Day is observed every year on ________.

A- 08 March

B- 09 March

C- 10 March

D- 07 March

Ans-    C

5. ’Chapchar Kut’ is a popular festival of which Indian state/ UT ?

A- Madhya Pradesh

B- Assam

C- Arunachal Pradesh

D- Mizoram

Ans-   D

6. Which of the following state has topped the list in the installations of solar rooftop plants across the country ?

A- Maharashtra

B- Gujarat

C- Uttar Pradesh

D- Telangana

Ans-    B

7. Which of the following state government has launched a ‘Cova’ mobile application to sensitise people about coronavirus ?

A- Gujarat

B- Haryana

C- Punjab

D- Uttar Pradesh

Ans-    C

8. Who won the Sportsperson of the Year at the fourth Times of India Sports Awards (TOISA) 2019 ?

A- MC Mary Kom

B- PV Sindhu

C- Dutee Chand

D- Manpreet Kaur

Ans-    B

9. ‘Whole Genome Sequencing (WGS)’, which was seen in news recently, is associated with research in which field?

A- Agriculture

B- Genetics

C- Environment

D- Energy

Ans-    B

10. Moody’s has lowered G-20 growth outlook to ________.

A- 1.7%

B- 2.1%

C- 2.4%

D- 1.8%

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *