Today Current Affairs | 10 June 2020
Share

1.World Accreditation Day is observed every year on ________.

A- 08 June

B- 09 June

C- 10 June

D- 11 June

Ans-    B

2. FSSAI released Food Safety index 2019-20, in Which the top States in the big States ?

A- Rajasthan 

B- Madhya Pradesh 

C- Uttar Pradesh 

D- Gujarat 

Ans-    D

3. Students from which of the following university startups developed ‘Flyzy’ mobile application for contactless travel?

A- IIT – Delhi 

B-  IIT- Hyderabad 

C-  IIT- Guwahati 

D- IIT- Kanpur 

Ans-    C

4. Which State gave the status of State anthem to the captive Utkal Janani ?

A- West Bengal 

B- Sikkim 

C- Arunachal Pradesh 

D- Odisha 

Ans-    D

5. Defence Institute of Advanced Technology, Pune has developed a Nano-technology based disinfectant spray to combat COVID-19 named as _______.

A- ANANYA

B- SWATCH

C- HEALTH 

D- AAROGYA 

Ans-    A

6. Which of the following state started “Mukhyamantri Shahri Path Vyavsayi Utthan Yojana” ?

A- Rajasthan 

B- Madhya Pradesh 

C- Sikkim 

D- Telangana 

Ans-    B

7. Which State Government has launched “Raj Kaushal Portal”

A- Uttar Pradesh 

B- Himachal Pradesh 

C- Rajasthan 

D- Tripura 

Ans-    C

8. Recently, the World Bank has lent 1,950 crore loans to which of the following states for tackling COVID situation?

A- West Bengal 

B- Maharashtra 

C- Assam 

D- Telangana 

Ans-    A

9. Recently, Abu Dhabi Investment Authority has bought 1.16% share in _______.

A- Flipkart 

B- Jio Platforms 

C- OYO Rooms

D- Zomato 

Ans-    B

10. Recently, Gomathi Marimuthu gets four-year doping ban. She is associated with _______.

A- Hockey 

B- Swimming 

C- Athletics 

D- Weightlifting 

Ans-    C

 
Buy Current Affairs Ebook  :-   www.odishaebook.in
 
 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *