Today Current Affairs || 10 February 2020
Share

1. National De-Worming Day is observed every year on _________.

A- 07 February

B- 08 February

C- 09 February

D- 10 February

Ans-  D

2. Which of the following city will organise the Mega industrial exhibition ‘Engiexpo 2020’?

A- Agra

B- Lucknow

C- Vadodara

D- Varanasi

Ans-   C

3. The cybersecurity project codenamed Dejfa, that was recently making news, belongs to which country?

A-  Iran

B- Pakistan

C- China

D- Malaysia

Ans-   A

4. The term “Batterygate”, recently in news, is related to which of the following tech giants?

A-  Google

B- Apple

C- Samsung

D- Microsoft

Ans-    B

5. Recently, Which of the following city hosted a meeting of Bangladesh, Bhutan, India and Nepal on the BBIN MVA (Motor Vehicle Act)?

A- Thimphu

B- Dhaka

C- Pokhara

D- New Delhi

Ans-    D

6. Which of the following country has won the ICC U-19 World Cup title held in South Africa?

A- India

B- Bangladesh

C- England

D- Australia

Ans-   B

7. Recently, Giriraj Kishore passes away. He was a famous _______.

A- Painter

B- Journalist

C- Novelist

D- Cricketer

Ans-   C

8. Seer Goverdhanpur in Uttar Pradesh is the birth place of which Bhakti saint?

A- Ravidas

B- Kabir

C- Dadu

D- Ramanand

Ans-   A

9. On February 8, 2020, Thaipoosam festival was celebrated by the Tamil community around the world. This festival marks birth day of which deity?

A- Thirumal

B- Murugan

C- Nataraja

D- Pavadairayan

Ans-   B

10. Which Hollywood actor is playing Dr. Kalam in his upcoming biopic?

A- Nuveen Andrews

B- Michael C. Hall

C- Muhammad Ali

D- Terry O’Quinn

Ans-   C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *