Today Current Affairs || 10 April 2020
Share

1.World Homoeopathy Day is observed every year on ________.

A- 08 April 

B- 09 April 

C- 10 April 

D- 11 April 

Ans-     C

2. Top of Forbes list of first Wealth individuals of 2020 ?

A- Bill Gates 

B- Jeff Bezos 

C- Bernard Arnault 

D- Warren Buffett 

Ans-    B

3. Which of the following TV channel has emerged as the highest watched channel in India ?

A- Doordarshan

B- Aaj Tak

C- Colors TV

D- Sony Entertainment Television 

Ans-     A

4. Which Country will host the Indoor hockey world Cup in 2021 ?

A- India 

B- Britain

C- Australia 

D- Belgium 

Ans-    D

5 Which of the following state government has doubled the salary of Doctors, Nurses, medical professionals dealing with Coronavirus cases ?

A- Andhra Pradesh 

B- Uttar Pradesh 

C- Haryana 

D- Rajasthan 

Ans-    C

6. Which of the following state government has announced a cash reward to the medical team which treated COVID-19 patients successfully ?

A- Tamil Nadu 

B- Manipur 

C- Maharashtra 

D- Telangana 

Ans-    B

7. Who started ‘SAFE PLUS’ Loan scheme to Provide loan to MSME ?

A- RBI

B- NABARC

C- SIDBI

D- SEBI

Ans-   C

8. Who among the following has been appointed as the MD and CEO of General Insurance ?

A- Anamika Roy

B- Prachi Rawat

C- Pradeep Tyagi

D- Shubham Gill

Ans-    A

9. Which State has become the First State to extend lockdown by 30 April ?

A- Rajasthan 

B- Punjab 

C- Haryana 

D- Odisha 

Ans-    D

10. Recently, John Prine passed away due to coronavirus complications. He was a famous ________.

A- Actor 

B- Singer 

C- Painter 

D- Scientist 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *