Today Current Affairs !! 1 November 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1. Who has been elected as the new Director – General of the International Atomic Energy In October 2019?

  1. Victor Cruz
  2. Rafael Mariano Grossi
  3. Lassina Zerbo
  4. Khaled Toukan

Ans:- B

2. Who took oath as the first Lieutenant Governor of Ladakh?

  1. Sudhir Bhargava
  2. Satyananda Mishra
  3. Shashi Kant Sharma
  4. Radha Krishna Mathur

Ans:- D

3. When was the Border Peace and Tranquillity agreement signed between India and china ?

  1. 1976
  2. 1984
  3. 1993
  4. 2001

Ans:- C

4. Who receive the 28th Vyas Samman for the year 2018 for his poetry collection jitney Log Utne Prem Kunwar Narayan

  1. Raghuvir Singh
  2. Leeladhar Jagoori
  3. Ramesh Chandra Shah
  4. Sriodhara Parida 

Ans:- B

5. Where did the Home Minister Amit Shah flag off ‘Run For Unity’?

  1. Ahmadabad
  2. New Delhi
  3. Jaipur
  4. Ladakh

Ans:- B

6. When is the National Unity Day – Rashtriya Ekta Diwas observed?

  1. 28 October
  2. 29 October
  3. 30 October
  4. 31 October

Ans:- D

7. What is the theme of the 38th Sharjah International Book Fair (SIBF)?

  1. Tale of Letters
  2. Open Book Open Mind
  3. A world in My Book
  4. Book For gain

Ans:- B

8. Who among the following has/have secured bronze medals in the Oman junior and Cadet Table Tennis Open in Muscat in 2019?

  1. Swastika Ghosh
  2. Kavya Sree Baskar
  3. Suraj Pratap
  4. Both 1 and 2

Ans:- 4

9. What is the rank of  Lakshya Sen in the Latest BWF badminton rankings released in October 2019?

  1. 37
  2. 42
  3. 47
  4. 51

Ans:- D

10. _______ Will ban all political advertising Worldwide from 22nd November 2019.

  1. Facebook
  2. Twitter
  3. Line
  4. Hike

Ans:- B

 

 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *