Today Current Affairs || 09 March 2020
Share

1.Which of the following country will host the 5th BIMSTEC Summit in September ?

A- Nepal

B- Bangladesh

C- Sri Lanka

D- India

Ans-    C

2. Which airport of Maharashtra has been renamed as ‘Chhatrapati Sambhaji Maharaj Airport’ ?

A- Aurangabad Airport

B- Kolhapur Airport

C- Pune International Airport

D- Akola Airport

Ans-    A

3. Indian Coast Guards conducts National level Search and Rescue Exercise (SAREX-2020) in _______.

A- Mumbai

B- Kochi

C- Chennai

D- Goa

Ans-    D

4. Which is India’s fifth largest private sector bank, that is under crisis and for which the Reserve Bank of India is devising a revival plan ?

A- Induslnd Bank

B- HDFC Bank

C- Bandhan Bank

D- Yes Bank

Ans-    D

5. Recently, the Union government made sanitary napkin disposal bags mandatory from ________ ?

A- March 2021

B- January 2021

C- January 2022

D- March 2022

Ans-    B

6. Daren Tang of Singapore has been nominated as the new Director General of which global organisation ?

A- World Intellectual Property Organization

B- World Customs Organisation

C- International Labour Organisation

D- World Health Organisation

Ans-   A

7. Which of the following company has tied up with Hyderabad Metro Rail Ltd to launch QR-code-based metro ticketing system ?

A- Amazon India

B- PhonePe

C- GooglePay

D- Paytm

Ans-   D

8. Who has been appointed as the new Chief Information Commissioner of India after Sudhir Bhargava ?

A- Bimal Jalan

B- Kasturi Rangan

C- Bimal Julka

D- Gopala Swami

Ans-    C

9. First ever Khelo India Winter Games began at ________.

A- Manali

B- Gulmarg

C- Shimla

D- Gangtok

Ans-     B

10. Recently, Wasim Jaffer announced his retirement. He was associated with which of the following sports ?

A- Badminton

B- Hockey

C- Cricket

D- Football

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *