Today Current Affairs | 09 June 2020
Share

1.Which of the following countries is currently affected by tropical storm Cristobal?

A- South Africa 

B- Australia 

C- USA

D- Indonesia 

Ans-      C

2. What is the India’s rank in the Released Environmental Performance Index 2020 ?

A- 58

B- 98

C- 148

D- 168

Ans-    D

3. Recently, India has signed an MoU for developing cooperation in the power sector with which of the following countries?

A- France 

B- Denmark 

C- Russia 

D- Bhutan 

Ans-    B

4. Which State’s chief Minister launched India’s First Online waste management platform ?

A- Andhra Pradesh 

B- Madhya Pradesh 

C- Uttar Pradesh 

D- Chhattisgarh 

Ans-    A

5. Government has mandated a _______ colour strip on top of sticker carrying details of registration for diesel BS-VI vehicles?

A- Yellow 

B- Blue 

C- Orange 

D- Black 

Ans-    C

6. Recently, Indian Air Force has designs, develops & manufactures pod named as ________ that will be utilised for evacuation of critical patients

A- ARPIT

B- AJAY

C- BHARAT 

D- SAAVDHAN

Ans-    A

7. Which State opened its largest biodiversity park ?

A- Mizoram 

B- Sikkim 

C- Uttar Pradesh 

D- Uttarakhand 

Ans-    D

8. Which of the following state has permitted the Border Roads Organization (BRO) to employ more than 11,800 workers from the state for critical national projects?

A- Uttar Pradesh 

B- Bihar 

C- Maharashtra 

D- Jharkhand 

Ans-    D

9. Which of the following state has launched an online waste exchange website “APEMC”?

A- Maharashtra 

B- Telangana 

C- Andhra Pradesh 

D- Assam 

Ans-    C

10. Which of the following state/UT governments has recently launched a Plant Health Clinic?

A- Himachal Pradesh 

B- Manipur 

C- Odisha 

D- Uttarakhand 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *