Today Current Affairs | 09 July 2020
Share

1.Member countries of WHO South-East Asia region had set ________ as the target for elimination of measles and rubella.

A- 2021

B- 2022

C- 2023

D- 2024

Ans-    C

2. Which State Government has launched a Mobile application called Selfscan ?

A- Uttar Pradesh 

B- Sikkim 

C- Arunachal Pradesh 

D- West Bengal 

Ans-    D

3. Which of the following countries has launched ‘Digital Haat’ for sacrificial animals before Eid-Ul-Azha?

A- Bangladesh 

B- Pakistan 

C- Saudi Arabia 

D- UAE

Ans-    A

4. Which Country’s Railway has established the world’s first solar power plant to directly power the overhead line ?

A- UAE

B- China 

C- Saudi Arabia 

D- India 

Ans-    D

5. According to the new approval by the government, Ujjwala beneficiaries can get a free domestic cooking gas cylinder till _______.

A- August 2020

B- September 2020

C- November 2020

D- December 2020

Ans-    B

6. Which of the following is the first State in the country to have put in place an advanced system which uses space technology and artificial intelligence to safeguard Government land?

A- Maharashtra 

B- Telangana 

C- Andhra Pradesh 

D- Odisha 

Ans-    D

7. ‘Golden birdwing’ species is Related to :

A- Lizard 

B- Glazed 

C- Butterfly 

D- Eagle 

Ans-    C

8. Akash is a/an _________ Weapon System.

A- Surface to Air Missile

B- Surface to Surface Missile 

C- Air to Surface Missile 

D- Air to Air Missile 

Ans-    A

9. Which of the following bank has recently partnered with Mastercard to revolutionize domestic and cross-border payments and remittances through Mastercard SendTM?

A- SBM Bank 

B- RBL Bank 

C- ICICI Bank 

D- Paytm Payments Bank 

Ans-    A

10. Recently, Susheel Gowda passed away. He was a famous ________.

A- Cartoonist 

B- Actor 

C- Poet

D- Cricketer 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *