Today Current Affairs || 09 April 2020
Share

1.Recently, Bolsonaro thanks PM Modi, people of India, for helping tackle the COVID-19 outbreak. He is the president of ________.

A- South Africa

B- Peru

C- Brazil

D- Belgium

Ans-   C

2. Which State police has developed ‘Raksha Sarva’ app home quarantine logo ?

A- Chhatisgarh 

B- Punjab 

C- Kerala 

D- Rajasthan 

Ans-    A

3. ________  is the Indian government’s arrangement for operating medical cargo lifelines for countries facing a coronavirus crisis.

A- Lifeline Udaan

B- Udaan Pehal

C- Jeevan Udaan

D- Aashrit Udaan

Ans-  A

4. Who designed the fully body disinfection room ?

A- Indian Railway

B- IIT Kanpur 

C- IISC Bengaluru 

D- DRDO

Ans-    D

5. Recently, the Jawaharlal Nehru Port Trust was in the news. JNPT is in ________.

A- Karnataka

B- Kerala

C- Andhra Pradesh

D- Maharashtra

Ans-   D

6. Indian government has launched ________ learning platform to combat COVID-19.

A- iVID

B- iGOT

C- iLearn

D- iSkill

Ans-   B

7. Which State set up a walk-in sample kiosk ?

A- Gujarat 

B- Madhya Pradesh 

C- Kerala 

D- Rajasthan 

Ans-    C

8. Which of the following has become the first Indian state to extend COVID-19 lockdown till April 30 ?

A- Odisha

B- Maharashtra

C- Andhra Pradesh

D- Uttar Pradesh

Ans-    A

9. Which State Government has prepared a plan to develop ‘COVID- 19’ Monitoring System App ?

A- Kerala 

B- Odisha 

C- Andhra Pradesh 

D- Telangana 

Ans-    D

10. Who among the following has been appointed as the  MD & CEO of Bharti AXA Life Insurance ?

A- Mohan Singh

B- Parag Raja

C- Ajay Pratap

D- Pankaj Jha

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *