Today Current Affairs ! 08 September 2019
Share

Today Current Affairs !! Today gk 

1. What is the Name of the Lander of the Chandrayaan- 2 Mission ?

A- Veer      B- Pragyan

C- Sarthi    D- Vikram 

Ans- Option- D

2. Which State has launched ‘Walk to Work’ Campaign ?

A- Assam     B- Meghalay 

C- Delhi        D- Odisha 

Ans- Option- B

3. In September 2019, PM Modi has Inaugurated First “Make in India” metro Coach in ___ ?

A- Mumbai     B- New Delhi 

C- Chennai      D- Hyderabad 

Ans- Option- A

4. Recently, PM Modi Inaugurated ‘Mangdechhu Hydroelectric Power Plant’ in Which Country ?

A- Bhutan      B- Behrian

C- France        D- UAE

Ans- Option- A

5. Which of the Following Cricketer has announced to launch a Campaign to Save Rhinos in India ?

A- MS Dhoni          B- Rahul Dravid 

C- Rohit Sharma   D- Virat Kohli 

Ans- Option- C

6. Who has been appointed as Officer on Special Duty in PMO ?

A- P.K. Sinha     B- Rajiv Gauba

C- K Natrajan    D- Samant Kumar Goel

Ans- Option- A

7. Who among the Following is the Chief Executive Officer of BCCI ?

A- Vinod Rai      B- M.S.K. Prasad

C- Saba Karim   D- Rahul Johri

Ans- Option- D

8. Which Indian City has won SAFF U-15 Title in 2019 ?

A- Haryana    B- Kolkata 

C- Pune           D- Dehradun 

Ans- Option- B

9. Who has taken Charge as New BSF Director General ?

A- VK Johri       B- Rajnikant Mishra 

C- K Natrajan   D- Rajiv Rai Bhatnagar

Ans- Option- A

10. Which of the Following would be the new Union Territory With Legislature ?

A- Puducherry   B- Jammu & Kashmir 

C- Ladakh            D- Chandigarh 

Ans- Option- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *