Today Current Affairs | 08 May 2020
Share

1.World Red Cross Day is observed every year on ________.

A- 06 May

B- 07 May

C- 08 May

D- 09 May

Ans-    C

2. ‘Toman’ Which is in the headlines in the new proposed currency of Which Country ?

A- Bahrain 

B- Israel 

C- Iraq 

D- Iran 

Ans-    D

3. India has signed an MoU with which of the following country to import coking coal to meet requirements of Indian steel industry?

A- Russia 

B- USA

C- China 

D- Oman 

Ans-    A

4. Which State Government has launched Ayush Kavach COVID-19 App ?

A- Kerala 

B- Delhi 

C- Uttar Pradesh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    C

5. Who among the following has recently launched ‘AYUSH Sanjivani’ App?

A- Amit Shah 

B- Rajnath Singh 

C- Ramesh Pokhriyal 

D- Harsh Vardhan

Ans-    D

6. Which of the following State/UT government has launched an e-token system for liquor sale?

A- Rajasthan 

B- Delhi 

C- Gujarat 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    B

7. PNB Housing Finance has tied up With Which IIT for reused PPE kit ?

A- IIT Bombay 

B- IIT Delhi 

C- IIT Kanpur 

D- IIT Madras 

Ans-    B

8. Which of the following state became the first state to provide a facility of beds with ventilators in each district of state?

A- Rajasthan 

B- Kerala 

C- Maharashtra 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    D

9. Whose tenure as the United Nations Environment Programme (UNEP) Goodwill Ambassador has been extended till 2022?

A- Dia Mirza

B- Priyanka Chopra 

C- Deepika Padukone

D- Akshay Kumar 

Ans-    A

10. Recently, Rob Gibbs passed away. He was a/an ________.

A- Musician 

B- Scientist 

C- Film Maker 

D- None of These 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *