Today Current Affairs || 08 March 2020
Share

1. International Women’s Day is observed every year on ________.

A- 06 March

B- 07 March

C- 08 March

D- 09 March

Ans-   C

2. India observed Jan Auashadhi Diwas on ________.

A- 06 March

B- 07 March

C- 08 March

D- 09 March

Ans-   B

3. The recently released book titled “Chronicles of Change Champions” is a compilation of initiatives taken under which scheme ?

A- Swachh Bharat Mission

B- Poshan Maa Abhiyan

C- Sugamya Bharat

D- Beti Bachao Beti Padhao

Ans-   D

4. Annual festival of St Antony’s Shrine begins. St Antony’s Shrine is in _________

A- North Goa

B- Khajuraho

C- Katchatheevu Island

D- Minicoy Island

Ans-   C

5. ‘SCORES’ is a mobile application of which regulatory body of India ?

A- Securities Exchange Board Of India

B- Real Estate Regulatory Authority

C- National Housing Bank

D- Reserve Bank of India

Ans-    A

6. IIFA Awards has been postponed amid the Coronavirus outbreak. IIFA Awards were scheduled to take place in ________.

A- Madhya Pradesh

B- Gujarat

C- Uttar Pradesh

D- Assam

Ans-    A

7. TIME Magazine has named which Indian woman as the ‘Woman of the year 1947’ in its recent recreated list of world’s 100 powerful women ?

A- Sarojini Naidu

B- Amrit Kaur

C- Indira Gandhi

D- Savitribhai Phule

Ans-   B

8. President Ram Nath Kovind gave away the Nari Shakti Puraskar to ________ women on the occasion of International Women’s Day 2020 ?

A- 10

B- 11

C- 15

D- 21

Ans-   C

9. Which of the following country has won the ICC Women’s T20 World Cup 2020 ?

A- New Zealand

B- Australia

C- Bangladesh

D- England

Ans-    B

10. Which of the following country hosted the ICC Women’s T20 World Cup 2020 ?

A- India

B- England

C- New Zealand

D- Australia

Ans-    D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *