Today Current Affairs | 08 June 2020
Share

1.World Oceans Day is observed every year on ________.

A- 06 June

B- 07 June

C- 08 June

D- 09 June

Ans-     C

2. Which State has launched ‘Meghsandesh’ App ?

A- Kerala 

B- Karnataka 

C- Meghalay 

D- Uttarakhand 

Ans-    B

3. Which of the following countries had proposed the concept of World Ocean Day?

A- Canada 

B- France 

C- Japan 

D- India 

Ans-    A

4. According to the Data released, Where are the highest Tiger deaths between 2012- 2019 ?

A- Karnataka 

B- Maharashtra 

C- Tamil Nadu 

D- Madhya Pradesh 

Ans-     D

5. Mohamed Arkab is the current president of the Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC). He is the Oil Minister of ________.

A- Oman 

B- UAE

C- Algeria 

D- Russia 

Ans-     C

6. Recently, the National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) has provided Rs 270 crore to which of the following bank?

A- Assam Gramin Vikash Bank

B- Andhra Pradesh Grameen Vikas Bank

C- Uttar Pradesh Grameen Vikas Bank 

D- Jharkhand Grameen Vikas Bank 

Ans-    A

7. Which State Government Started the ‘Rural Rejuvenation Scheme’ ?

A- Andhra Pradesh 

B- Madhya 

C- Kerala 

D- Tamil Nadu 

Ans-     D

8. Who among the following has been declared as ‘Goodwill Ambassador for the Poor’ by UNADAP?

A- Ajeet Mohan

B- M Nethra

C- Jyoti Kumari

D- None of These 

Ans-    B

9. Recently, Chiranjeevi Sarja passed away. He was a famous ________.

A- Lyricist 

B- Footballer 

C- Actor 

D- Journalist 

Ans-    C

10. Recently, Kurt Thomas passed away. He was a famous ________.

A- Cricketer 

B- Gymnast

C- Boxer 

D- Architech

Ans-    B

Buy Current Affairs Ebook Visit Our Website  :-   www.odishaebook.in

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *