Today Current Affairs !! 08 April 2020
Share

1. Which of the Following Country has begun trial for a second potential COVID-19 vaccine Candidate ‘INO- 4800’ ?

A- Spain 

B- China 

C- USA

D- Italy 

Ans-    C

2. Which State tops the coverage under micro irrigation for the Financial year 2019-20 ?

A- Karnataka 

B- Gujarat 

C- Rajasthan 

D- Tamil Nadu 

Ans-    D

3. Which of the Following Country has recently decided to put on hold its funding to the World health organization, WHO ?

A- USA

B- Spain 

C- China 

D- Italy 

Ans-    A

4. How long does NASA Plan to establish a human base camp on the moon ?

A- 2022

B- 2023

C- 2024

D- 2025

Ans-    C

5. Recently, Jack Dorsey has decided to contribute 1 billion US Dollars to the Coronavirus relief fund, Dorsey is the cofounder of _____ ?

A- Instagram 

B- Twitter 

C- IBM

D- Microsoft 

Ans-    B

6. The Ministry of Human Resources Development has launched a challenge named as ____ to Invite ideas to fight COVID-19 ?

A- Sangarsh

B- Swasth

C- Nirog

D- Samadhan

Ans-   D

7. I Which State a door delivery Scheme has been Started ?

A- Andhra Pradesh 

B- Mizoram 

C- Kerala 

D- Assam 

Ans-    C

8. Annual Karaga festival celebrations have been prohibited. Karaga Festival is mainly celebrated in the State of ____ ?

A- Karnataka 

B- Assam 

C- Rajasthan 

D- Uttarakhand 

Ans-   A

9. Which State/UT announced 5T plan to deal with Coronavirus ?

A- Jammu Kashmir 

B- Haryana 

C- Delhi 

D- Rajasthan 

Ans-    D

10. Which of the Following State’s policie has created the ‘Rakhsa Sarv’ App to keep an eye on Home quarantined patients ?

A- Jharkhand 

B- Chhattisgarh 

C- Manipur 

D- Rajasthan 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *