Today Current Affairs | 07 May 2020
Share

1.Which of the following Indian Navy Ship reached Male for evacuation of Indian Nationals?

A- INS Shardul

B- INS Vajra

C- INS Saathi 

D- INS Jalashwa

Ans-    D

2. Who was appointed as the new MD/CEO of Max Bupa Health Insurance ?

A- Parag Raaj

B- Harimohan

C- Krishnan Ramachandran

D- Shridhar Patra

Ans-    C

3. Indian government has started one of the largest evacuation exercises named as ________  to  bring home nearly. 14,800 Indian nationals stranded abroad due to the coronavirus lockdown.

A- Watan Wapsi

B- Vande Bharat Mission 

C- Operation Shanti Doot

D- Operation Sahayog

Ans-    B

4. Nominated as new US representative in BRD ?

A- Ashok Michael Pinto

B- TS Tirumurthy

C- Manisha Singh 

D- Vanija Rupani

Ans-   A

5. Private schools in which of the following Indian state’s Private schools decided to reduce fees by 50% during the lockdown period?

A- Rajasthan 

B- Maharashtra 

C- Mizoram 

D- Manipur 

Ans-    C

6. The Tamil Nadu government commenced the process of acquiring a three-storeyed residence ‘Veda Nilayam’ to convert it into a memorial. ‘Veda Nilayam’ was the residence of ________.

A- J Jayalalithaa

B- A.P.J. Abdul Kalam

C- C.V. Raman 

D- C. Rajagopalachari

Ans-    A

7. Which State Government Started the ‘nigah’ Scheme ?

A- Jharkhand 

B- Uttar Pradesh 

C- Assam 

D- Himachal Pradesh 

Ans-   D

8. Mustafa Al Kadhimi has been appointed as the as new Prime Minister of ________

A- Iraq 

B- Egypt 

C- Laos 

D- Vietnam 

Ans-    A

9. Who among the following took over as Director General Labour Bureau?

A- Rahul Verna

B- Yash Desai

C- DPS Negi

D- Ajeet Mohan

Ans-    C

10. In India, 7 May 2020 was observed as Vesak Day to mark the birth, enlightenment and death of Gautama Buddha. He gave his first sermon at ________.

A- Vaishail

B- Sarnath

C- Lumbini

D- Gaya

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *