Today Current Affairs || 07 March 2020
Share

1.Which state recently announced to provide credit guarantee of loans for higher education ?

A- A- Haryana

B-  Odisha

C- Jharkhand

D- Bihar

Ans-    A

2. Which of the following Indian city will host the Fourth ‘Global Ayurveda Festival’ 2020 ?

A- Chennai

B- Agra

C- Kochi

D- Haridwar

Ans-    C

3. Which Engineering College of India has obtained the highest rank in the recent QS World Ranking ?

A- IIT Kanpur

B- IIT Madras

C- IIT Kharagpur

D- IIT Mumbai

Ans-    D

4. Which of the following state hosted the 3 day ‘Namaste Orchha’ festival ?

A- Madhya Pradesh

B- Rajasthan

C- Assam

D- Punjab

Ans-    A

5. PRAGYAN CONCLAVE 2020 is an International Seminar organised by which Armed Force of India ?

A- Indian Air Force

B- Indian Navy

C- Indian Army

D- Indian Coast Guard

Ans-    C

6. Who among the following has took charge as Yes Bank administrator ?

A- Anil Pal

B- Saroj Jha

C- Rohan Pandey

D- Prashant Kumar

Ans-    D

7. Who among the following has been named as the Sportsperson of the Year at the Times of India Sports Awards (TOISA) 2019 ?

A- PV Sindhu

B- MC Mary Kom

C- Dutee Chand

D- Shakshi Malik

Ans-   A

8. Which state has recently issued orders to limit the retail price of bottled drinking water ?

A- Uttar Pradesh

B- Uttarakhand

C- Kerala

D- Karnataka

Ans-   C

9. Who among the following took oath as Chief Information Commissioner of India ?

A- Alok Joshi

B- Bimal Julka

C- Rajinder Khanna

D- Anil Dhasmana

Ans-   B

10. An integrated sports complex named after its former Chief Minister PA Sangma, is to come up in which Indian state ?

A- Assam

B- Tripura

C- Nagaland

D- Meghalay

Ans-    D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *