Today Current Affairs | 07 June 2020
Share

1.World Food Safety Day is observed every year on ________.

A- 07 June

B- 08 June

C- 06 June

D- 05 June

Ans-    A

2. Who created a device named SUME RU – PACS ?

A- TCS

B- NASA

C- DRDO 

D- None of These 

Ans-    C

3. Which of the following states has launched an Online Labour Employment Exchange?

A- Haryana 

B- Rajasthan 

C- Telangana 

D- Punjab 

Ans-    B

4. Which NGO of India awarded World Tobacco Prohibition Day Award 2020 ?

A- Goonj

B- SWADES

C- SEEDS

D- None of These 

Ans-    C

5. The National Chemical Laboratory (NCL) has recently developed indigenous nasopharyngeal swab for collecting samples. NCL is based in ________.

A- Hyderabad 

B- Chennai 

C- New Delhi 

D- Pune 

Ans-    D

6. Who among the following is the head of the government’s task force which is established to  examine maternal mortality rate, women’s health?

A- Jaya Jaitley 

B- Lalla Tyabji

C- Devaki Jain

D- Michael Fernandes

Ans-   A

7. Who started a plantation drive named “Thanks Mom” in the State ?

A- Gujarat 

B- Rajasthan 

C- Uttarakhand 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    D

8. Who among the following has topped the annual Forbes list of the highest paid celebrities?

A- Tyler Perry 

B- Neymar

C- Kylie Jenner 

D- Lionel Messi 

Ans-    C

9. Recently, Rahul Shrivastava has been appointed as next Ambassador of India to ________.

A- Romania 

B- Finland 

C- Oman 

D- Denmark 

Ans-    A

10. Recently, Hamza Koya passed away. He was associated with which of the following sports?

A- Hockey 

B- Football 

C- Cricket 

D- Badminton 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *