Today Current Affairs | 07 July 2020
Share

1.Which of the following countries has successfully launched the Ofek 16 spy satellite into space?

A- USA

B- China 

C- Japan 

D- Israel 

Ans-    D

2. Who has become the First transgender Operator of India Common Service Center ?

A- Aisha Mughal

B- Zoya Khan 

C- Joyita Mondal

D- Preethika Yashini

Ans-    B

3. Which of the following countries has approved an expat quota bill which limits the number of Indians living in the Gulf nation?

A- UAE

B- Oman 

C- Kuwait 

D- Saudi Arabia 

Ans-    C

4. Which Country has become the First major economy to shut down coal and nuclear Power ?

A- France 

B- Sweden 

C- Britain 

D- Germany 

Ans-    D

5. Recently, Shri Saptmai Gurukul Sanskrit Vidyalayathat has been build with financial aid from India, has been inaugurated in ________.

A- Nepal 

B- Bhutan 

C- Afghanistan 

D- Myanmar 

Ans-    A

6. Which of the following Indian state has become the first state in the country where all households have LPG gas connections?

A- Uttar Pradesh 

B- Himachal Pradesh 

C- Sikkim 

D- Assam 

Ans-    B

7. In Which State Started “Intzaar Aap Ka” Social media campaign ?

A- Jharkhand 

B- Manipur 

C- Arunachal Pradesh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    D

8. Which of the following state governments has launched document-scanning app ‘SelfScan’?

A- Assam 

B- West Bengal 

C- Karnataka 

D- Tamil Nadu 

Ans-    B

9. Which of the following bank has launched a ‘Loan in Seconds’ scheme for instant loan disbursements?

A- Axis Bank 

B- ICICI Bank 

C- Yes Bank 

D- HDFC Bank 

Ans-    C

10. Who among the following has been named the men’s ‘cricketer of the year’ at Cricket South Africa’s (CSA) annual awards ceremony?

A- Quinton De Kock

B- Faf du Plessis 

C- JP Duminy

D- Dale Steyn

Ans-   A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *