Today Current Affairs !! 07 February 2020
Share

1. Which of the Following Indian City will host the International Seafood Show in February 2020 ?

A- Panaji

B- Kochi

C- Pondicherry

D- Kanyakumari

Ans-   B

2. As per World Steel Association data, India has become the ____ largest Steel producer of Crude Steel ?

A- Second

B- Third

C- Fifth

D- Sixth

Ans-   A

3. Recently, Flipkart has announced that they will shut down its subsidiary ____ ?

A- Myntra

B- Jabong

C- Phonepay

D- Ekart

Ans-   B

4. Who among the Following has become the youngest president of Cricket Association Bengal ?

A- Manoj Dubey

B- Rohan Das

C- Avinash Thakur

D- Avishek Dalmiya

Ans-   D

5. Who will be the India’s Goodwill Ambassador at the Tokyo Olympics 2020 ?

A- Sourav Ganguly

B- Ravi Shashtri

C- Ajay Bisaria

D- Gopal Baglay

Ans-   A

6. Who has been Elected as the President of Paralympics Committee of India ?

A- Ramshad AR

B- Sarabjeet Kaur

C- Ravinder Kumar

D- Deepa Malik

Ans-   D

7. India’s Biggest Rural Technical Festival “Antapragnya 2020” held in Which Indian State ?

A- Telangana

B- Haryana

C- Gujarat

D- Odisha

Ans-   A

8. Who has taken charge as the Director of Coal India ?

A- Arvind Kumar

B- AK Jaha

C- Pramod Agarwal

D- SS Deshwal

Ans-   C

9. The Maitree Express & The Bandhan Express trains connect India With Which Country ?

A- Nepal

B- Bangladesh

C- Srilanka

D- Pakistan

Ans-   B

10. Recently, Jaswant Singh Kanwal Passed Away, He was Won Sahitya Akademi Award in Which Year ?

A- 1992

B- 1993

C- 1996

D- 1998

Ans-    D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *