Today Current Affairs !! 07 January 2020
Share

1.Who is the Director General of Aeronautical Systems in DRDO and is also known as Missile Woman of India?

[A] Dr.Tessy Thomas

[B] Ritu Karidhal

[C] Muthiah Vanitha

[D] Anuradha T K

Answer: A

2.Nankana Sahib Gurdwara, recently seen in news is situated in which country?

[A] India

[B] Pakistan

[C] Nepal

[D] Bhutan

Answer: B

3.Which famous Indian cricketer recently announced his retirement from all forms of cricket?

[A] Irfan Pathan

[B] Yusuf Pathan

[C] Bhuvanesh Kumar

[D]R Ashwin

Answer: A

4.Australia recently witnessed which disaster that killed many lives and caused huge destruction?

[A] Flood

[B] Cyclone

[C] Wild fires

[D] Tsunami

Answer: C

5.Which state will have the country’s first rehabilitation centre for freshwater turtles?

[A] Madhya Pradesh

[B] Bihar

[C] Chhattisgarh

[D] Odisha

Answer: B

6.Which country received a line of credit (LOC) of $75 million from India, for installation of solar parks?

[A] Argentina

[B] Chile

[C] Cuba

[D] Brazil

Answer: C

7.Common Service Centre (CSC) recently partnered with which bank for sale of FASTags?

[A] Airtel Payment Bank

[B] Paytm Payment Bank

[C] State Bank of India

[D] Equitas Bank

Answer: B

8.ArogyaSri Scheme, which is an initiative to provide free medical treatment to the poor, is the flagship scheme of which state?

[A] Telengana

[B] Andhra Pradesh

[C] Kerala

[D] Tamil Nadu

Answer: B

9.Which film won the ‘Best Motion picture- drama’ award in the Golden Globe awards 2020?

[A] Once Upon A Time in Hollywood

[B] 1917

[C] Missing Link

[D] Parasite

Answer: B

10.Which famous actor won the ‘Best Actor in a Motion Picture – Drama’ award in the Golden Globe awards 2020?

[A] George MacKay

[B] Dean-Charles Chapman

[C] Joaquin Phoenix

[D] Brad Pitt

Answer: C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *