Today Current Affairs || 07 April 2020
Share

1.World Health Day is observed every year on _________.

A- 03 April 

B- 07 April 

C- 04 April 

D- 05 April 

Ans-    B

2. The Cabinet has approved how many % reduction in Salary of president and MPs ?

A- 15%

B- 30%

C- 35%

D- 40%

Ans-    B

3. Which of the following Indian state has topped in micro-irrigation coverage in the financial year 2019-20 ?

A- Andhra Pradesh 

B- Assam 

C- Tamil Nadu 

D- Telangana 

Ans-    C

4. Which Bank started doorstep Service ?

A- SBI

B- PNB

C- ICICI

D- Indian Overseas Bank 

Ans-    A

5. Which of the following state/UT has unveiled a ‘5T’ plan to fight COVID-19 ?

A- Maharashtra 

B- Mizoram 

C- Telangana 

D- Delhi 

Ans-    D

6. Recently, Stephen O’Keefe retired from 1st class cricket. He played international cricket for ________.

A- Australia 

B- West Indies 

C- Bangladesh 

D- New Zealand 

Ans-    A

7. Who was elected as a member of Naismith Memorial Basketball Hall of ?

A- Alister Cook

B- Tiger Woods

C- Sachin Tendulkar 

D- Kobe Bryant 

Ans-    D

8. Recently, China’s world silver-medallist Zhang Guowei retired at a young age of 28. He was associated with which of the following sports ?

A- Shot Put

B- High Jump 

C- Long Jump 

D- Weightlifting 

Ans-    B

9. Who was the first State to use the ‘Geo-Facing’ app to find those who violate quarantine ?

A- New Delhi 

B- Haryana 

C- Kerala 

D- Tamil Nadu 

Ans-    C

10. Recently, Mahmoud Jibril died due to COVID-19. He served as the Prime Minister of _________.

A- Sudan 

B- Egypt 

C- Libya 

D- Algeria 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *