Today Current Affairs ! 06 September 2019
Share

1. Which Network launched Wired Broadband Starting at Rs-699 ?

    A- Aircel        B- Reliance Jio

    C- Airtel         D- Tata Docomo

Ans- Option- B

2. SLINEX 2019 is a joint military Exercise between India and ___ ?

    A- Sri Lanka     B- South Africa 

    C- Singapore     D- South Korea 

Ans- Option- A

3. Which Country topped the 2019 World travel and tourism competitiveness Index ?

    A- Indonesia     B- India 

    C- Ireland          D- Pakistan 

Ans- Option- B

4. What is the Prize Money given to the recipient of the National Teachers Award ?

    A- Rs- 80,000      B- Rs- 75,000

    C- Rs- 50,000      D- Rs- 25,000

Ans- Option- C

5. Recently, Kiran Nagarkar Passed away. He was A famous ___ ?

    A- Scientist      B- Footballer 

    C- Painter         D- Novelist 

Ans- Option- D

6. Country’s first “Fun Zone” for children has been set up by the Railways at Which of the Following Railway station ?

    A- New Delhi    B- Visakhapatnam 

    C- Guwahati      D- Chennai 

Ans- Option- B

7. Which Country has adopted to the face recognition Payments recently ?

   A- India      B- Thailand 

   C- China      D- Indonesia 

Ans- Option- D

8. Which of the Following Indian State has signed an MoU With the Delaware State of America Signed for Sister State ?

    A- Gujarat      B- Maharashtra 

    C- Assam        D- Jharkhand 

Ans- Option- A

9. Where is the Headquarters of Central Bureau of Investigation(CBI) located ?

     A- Mumbai        B- Pune

     C- New Delhi     D- Kolkata 

Ans- Option- C

10. Anupama Swain won ____ in World Martial Arts Mastership Jiu Jitsu 2019 ?

     A- Silver       B- Bronze 

     C- Gold         D- Certificate 

Ans- Option- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

One response to “Today Current Affairs ! 06 September 2019”

  1. Samir Behera says:

    Usefull current affairs.thanks sir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *