Today Current Affairs | 06 May 2020
Share

1.Recently, Indian Navy has launched _________ to repatriate Indian citizens from overseas.

A- Operation Sagar Milan

B- Operation Ghar Waapsi

C- Operation Samudra Setu

D- Operation Sagar Manthan

Ans-   C

2. Who become the First Hindu Pilot of Pakistan Air Force ?

A- Shalija Dhami

B- Aarohi Pandit

C- Suman Kumari

D- Rahul Dev

Ans-    D

3. Which of the following organisation has started ‘Surakshit Dada-Dadi & Nana-Nani Abhiyan’ to protect senior citizens during COVID-19?

A- Ministry of Human Resources Development 

B- NITI Aayog 

C- Reserve Bank of India 

D- National Human Rights commission of India 

Ans-    B

4. Which Indian State has the First case of African swine fever ?

A- West Bengal 

B- Assam 

C- Delhi 

D- Punjab 

Ans-    B

5. Which of the following state government has launched the ‘Nigah’ program to aware family members of migrant returnees?

A- Himachal Pradesh 

B- Rajasthan 

C- Bihar 

D- Haryana 

Ans-    A

6. Which of the following state government has launched the ‘Ayush Kavach-Covid’ App?

A- Assam 

B- Madhya Pradesh 

C- Uttar Pradesh 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    C

7. Which State Government has launched the ‘Chief Minister Urban Employment Guarantee Scheme’ ?

A- Himachal Pradesh 

B- Uttar Pradesh 

C- Rajasthan 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    A

8. Which of the following state government has launched an ‘Exit app’ for people who wanted to return to their native place?

A- Rajasthan 

B- West Bengal 

C- Kerala 

D- Nagaland 

Ans-    B

9. Who among the following has been appointed as the Chief Risk Officer (CRO) of Ratnakar Bank Limited (RBL)?

A- Rajeev Desai

B- Ajeet Dubey 

C- Manoj Chaudhry 

D- Deepak Kumar 

Ans-    D

10. Who among the following has been awarded with the Commemorative World War II Medal by Russia?

A- Xi Jinping

B- Kim Jong Un

C- Shinzo Abe

D- Emmanuel Macron

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

One response to “Today Current Affairs | 06 May 2020”

  1. satrughna sahu says:

    Thank you for your contains

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *