Today Current Affairs | 06 June 2020
Share

1.Russian Language Day is observed every year on _______.

A- 4 June

B- 05 June 

C- 06 June

D- 07 June

Ans-    C

2. India is the Top University in Asia University ranking of Times Higher Education Released ?

A- IIT Kanpur 

B- IIT Kharagpur 

C- IIT Madras 

D- IISc Bengaluru 

Ans-   D

3. The United Nations has how many languages as its official languages?

A-  3

B- 5

C- 6

D- 7

Ans-   C

4. Which State Police has Started a ‘spandau’ campaign for its Personnel suffering from depression ?

A- Madhya Pradesh 

B- Odisha 

C- Chandigarh 

D- Chhattisgarh 

Ans-   D

5. Who among the following has recently launched an awareness campaign on Prevention of Human, Animal Mortality on Highways?

A- Rajnath Singh

B- Prakash Javadekar 

C- Nitin Gadkari

D- Amit Shah

Ans-   C

6. Who among the following has recently launched ‘#iCommit’ campaign on the occasion of World Environment Day?

A- Mahendra Nath Pandey 

B- R.K. Singh 

C- Narendra Singh Tomar

D- Thawar Chand Gehlot

Ans-    B

7. Which Bank has become the First Bank to open a Current account on mobile ?

A- Union Bank of India 

B- City Union Bank 

C- Indusland Bank 

D- Yes Bank 

Ans-    C

8. Which of the following banks has recently launched a “Summer Treats” campaign?

A- HDFC Bank 

B- Axis Bank 

C- ICICI Bank 

D- Canara Bank 

Ans-    A

9. Recently K.P. Singh has announced his retirement. He was serving as Chairman of _______.

A- Delhi Land & Finance Limited 

B- Ashok Leyland 

C- Eicher Motors

D- None of These 

Ans-    A

10. Which of the following countries will host the 2022 AFC Women’s Asian Cup?

A- China 

B- India 

C- Bangladesh 

D- Pakistan 

Ans-   B 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *