Today Current Affairs | 06 March 2020
Share

1.Who has been appointed as the new Finance Secretary of India after Rajiv Kumar ?

A- Swachch Bharat Week

B- Janaushadhi Week

C- KISAN Week

D- Beti Bachao Week

Ans-    B

2. Google has announced its plans to open India’s second Cloud Region in ________.

A- Delhi

B- Chennai

C- Kolkata

D- Hyderabad

Ans-    A

3. Mukhyamantri Dal Bhat Yojna (MDBY) is a subsidised food scheme of which state government ?

A- Uttar Pradesh

B- Bihar

C- Jharkhand

D- West Bengal

Ans-    C

4. Which of the following state observed the Chapchar Kut festival _______.

A- Assam

B- Mizoram

C- Gujarat

D- Kerala

Ans-    B

5. Which of the following place has been named as the new summer capital of Uttarakhand ?

A- Almora

B- Joshimath

C- Karnaprayag

D- Gairsain

Ans-    D

6. Which country recently assumes presidency of the UN Security Council for the month of March 2020 ?

A- India

B- Japan

C- China

D- Nepal

Ans-   C

7. SEBI has launched a mobile application for the convenience of investors to lodge grievances named as ________.

A- ATAL

B- SCORES

C- CISC

D- SAFE

Ans-   B

8. Which Indian is the recipient of the 128th ‘Commonwealth Points of Light’ Award ?

A- Afroz Shah

B- Rajendra Singh

C- Sudharshan Patnaik

D- Jadav Payeng

Ans-    D

9. Which of the following Indian city will host the 2023 International Olympic Committee’s session ?

A- Ahmedabad

B- New Delhi

C- Mumbai

D- Chennai

Ans-    C

10. As per a recent report on Trade-related Illicit Financial Flows, what is the rank of India among 135 countries ?

A- Three

B- Seven

C- One

D- Five

Ans-    A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *