Today Current Affairs || 06 April 2020
Share

1.International Day of Sport for Development and Peace is observed every year on ________.

A- 07 April 

B- 05 April 

C- 04 April 

D- 03 April 

Ans-    B

2. Which Bank has been designated by the government to collect funds donated to PM CARES Fund ?

A- SBI

B- BOB

C- PNB

D- Indian Overseas Bank 

Ans-    D

3. Recently, South Sudan has announced its 1st case of COVID-19. What is the capital of South Sudan?

A- Kampala

B- Lusaka

C- Juba

D- Maputo

Ans-    C

4. To Which Country has India supplied 6.2 tonnes of medicine under Operation Sanjeevani ?

A- Maldives 

B- Sri Lanka 

C- Bangladesh 

D- Bhutan 

Ans-    A

5. NASA has unveiled a plan named as_________ to establish the first human base camp on the Moon’s south pole by 2024?

A- Dawn

C- MAVEN

C- Rosetta

D- Artemis

Ans-    D

6. Which Division of Indian Railways has Started the ‘Dudh Duronto Special’ train ?

A- Northern Railway 

B- East Coast Railway 

C- South Central Railway 

D- None of These 

Ans-    C

7. Food Corporation of India (FCI) has set a new record in single day transportation of food grains. FCI is headquartered in ________.

A- Mumbai 

B- Kolkata 

C- New Delhi 

D- Agra

Ans-    C

8. IAS and IPS officers’ associations have launched a campaign named _________ to fight Coronavirus.

A- Korna

B- Rakshak

C- Arogya

D- Caruna

Ans-    D

9. Which Indian NGO won the Prestigious Skol Award ?

A- BRAC

B- Goonj

C- ARMMAN

D- KISS Foundation 

Ans-    C

10. Which of the following institute has developed a low-cost portable ventilator named as ‘Prana Vayu’?

A- IIT Delhi

B- IIT Roorkee

C- IIT Kanpur

D- IIT Mumbai 

Ans-    B
 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *