Today Current Affairs ! 05 September 2019
Share

Today Current Affairs ! Today gk 

1. When is the International Day of Charity Observed ?

     A-  03 September   B- 05 September 

     C- 02 September     D- 04 September 

Ans- Option- B

2. The 1st National Conference on Cyber Crime Investigation & Cyber Forensics was held at ___ ?

    A- Mumbai     B- Pune

    C- Chennai      D- New Delhi 

Ans- Option- D

3. The Aqua Aquaria India 2019 was held at ___ ?

    A- Chennai     B- Hyderabad 

    C- Kochi          D- Kolkata 

Ans- Option- B

4. The Official Emblem for Qatar World Cup 2022 shaped like the Number ___ ?

     A-  8        B-  7

     C-  6        D-  5

Ans- Option- A

5. Which is India’s Second Biggest Vehicle maker ?

    A- Maruthi               B- Mahindra 

    C- Ashok Leyland   D- Hyundai 

Ans- Option- C

6. When was Automotive Research Association of India (ARAI) Established ?

    A- 1985     B- 1966

    C- 1978     D- 1991

Ans- Option- B

7. Where is the Headquarters of IDBI Bank ?

     A- Chennai         B- New Delhi 

     C- Hyderabad    D- Mumbai 

Ans- Option- D

8. Which city topped the EIUs Global Liveability Index 2019 ?

    A- New York    B- Melbourne 

    C- Vienna         D- Chennai 

Ans- Option- C

9. Which month is Celebrated as Poshan Maah Across India ?

    A- June        B- July 

   C- August    D- September 

Ans- Option- D

10. The Delhi Cabinet has decided to increase the Financial assistance given Under “jai Bheem Mukhyamantri Yojana” to ___ ?

    A- Rs- 50,000       B- Rs- 80,000

   C- Rs- 1 Lakh      D- Rs- 1.5 Lakh

Ans- Option- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *