Today Current Affairs | 05 May 2020
Share

1.What is the theme of World Asthma Day 2020?

A- STOP for Asthma 

B- Better air better breathing 

C- Enough Asthma Deaths 

D- You can control your Asthma 

Ans-   C

2. Which Country has banned the use of saliva to shine the ball due to COVID- 19 ?

A- India 

B- Britain 

C- Australia 

D- South Africa 

Ans-    C

3. Which of the following company has collaborated with Bollywood on ‘I FOR INDIA’ concert?

A- Google 

B- Facebook 

C- Apple

D- Twitter 

Ans-    B

4. How many States/UTs were added under ‘One Nation One Ration Card’ ?

A- 2

B- 3

C- 4

D- 5

Ans-    D

5. Recently, the Union Minister Narendra Singh Tomar has launched “The Saras Collection” on which of the following portal?

A- GeM portal

B- eNAM portal

C- SUGAM Portal

D- UMANG portal

Ans-    A

6. Which of the following has recently launched RBI compliant video KYC engagement platform?

A- Oodles Technologies 

B- EasySIGN

C- GetEase

D- Ameyo

Ans-    D

7. Which Country will launch its first Arctic M satellite to monitor Arctic climate by the end of 2020 ?

A- Canada 

B- Sweden 

C- Britain 

D- Russia 

Ans-    D

8. After Facebook, Which of the following company has decided to invest Rs 5,656 crore in Jio Platforms?

A- Bain Capital 

B- TPG Capital 

C- Silver Lake

D- General Atlantic 

Ans-    C

9. Who among the following Indian-American has been nominated as the envoy of the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) by the US President?

A- Manisha Singh

B- Rohit Desai 

C- Ankit Singh

D- Anjii Das

Ans-    A

10. Recently, Egypt’s Youssef Hossam got a life ban for match-fixing. He was associated with which of the following sports?

A- Football 

B- Golf 

C- Tennis 

D- Hockey 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *