Today Current Affairs | 05 June 2020
Share

1.World Environment Day is observed every year on ________.

A- 04 June

B- 05 June

C- 03 June 

D- 02 June

Ans-    B

2. Which Minister has released the ‘One Year Of Modi 2.0 e-booklet’ ?

A- Ministry of Information 

B- Ministry of Defence

C- Finance Ministry 

D- Ministry of Education 

Ans-    A

3. Which of the following country hosted the Global Vaccine Summit 2020?

A- France 

B- Japan 

C- USA

D- UK

Ans-    D

4. Which storm caused havoc in Central America ?

A- Amfan

B- Nisarg

C- Amanda 

D- Diane 

Ans-    C

5. Which of the following states/UT launched the ”MeraVetan” app for government employees?

A- New Delhi 

B- Assam 

C- Jammu and Kashmir 

D- Haryana 

Ans-    C

6. Recently, Which of the following state government has launched ‘Spandan Campaign’ to check suicide and fratricide?

A- Jharkhand 

B- Telangana 

C- Uttar Pradesh 

D- Chhattisgarh 

Ans-    D

7. Which State Government approved the special Livelihood intervention scheme ?

A- Odisha 

B- Andhra Pradesh 

C- Telangana 

D- Rajasthan 

Ans-    A

8. Which of the following bank has recently launched a mobile based current account opening facility?

A- ICICI Bank 

B- Axis Bank 

C- Indusland Bank 

D- State Bank of India 

Ans-    C

9. Recently, Raveesh Kumar has been appointed as India’s next ambassador to _______.

A- Germany 

B- Finland 

C- France 

D- Nepal 

Ans-    B

10. Who among the following Indian has won the 2020 Commonwealth Short Story Prize for Asia?

A- Jyoti Anand

B- Ambika Negi

C- Kritika Pandey 

D- Akansha Deshwal 

Ans-    C

Buy Current Affairs Ebook Visit Our Website :-   www.odishaebook.in

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *