Today Current Affairs !! 05 February 2020
Share

1. Which Indian State wins Award for the Implementation of PMMVY ?

A- Haryana

B- Madhya Pradesh

C- Gujarat

D- Odisha

Ans-   B 

2. Which Country Topped in the Breast Feeding Support Policies and Programs ?

A- India

B- Nepal

C-  Sri Lanka

D- Bangladesh

Ans-   C

3. Recently, Which Country has rejoined the Common Wealth Games ?

A- Australia

B- Maldives

C- Bangladesh

D- Nepal

Ans-   B

4. Who has been appointed as the brand Ambassador of MPL ?

A- Ms Dhoni

B- Virat Kohli

C- Rohit Sharma

D- Yuvraj Singh

Ans-   B

5. Which Indian Diplomat has been appointed as the India’s High Commissioner to Sri Lanka ?

A- Ajay Bisaria

B- Taranjit Singh Sidhu

C- Vinay Mohan Quatra

D- Gopal Baglay

Ans-   D

6. How many teams will participate ICC Under- 19 Cricket World Cup ?

A- 16

B- 17

C- 12

D- 18

Ans-  A

7. “Year of the Rat” has started in Which Country ?

A- Japan

B- Mongolia

C- South Korea

D- China

Ans-   D

8. Who is the winner of the Australian Open 2020 women’s single title ?

A- Sofia Kenin

B- Ashleigh Barty

C- Simona Halep

D- Belinda Bencic

Ans-   A

9. Which Space Telescope has recently been decommissioned by NASA ?

A-   AGILE

B-   SPITZER

C-   GAP

D-  INTEGRAL

Ans-   B

10. Who won the Gibraltar International Chess Masters Festival ?

A- Le Quang Liem

B- Maxim Matlakov

C- Kirill Alekseenko

D- David Paravyan

Ans-   D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

One response to “Today Current Affairs !! 05 February 2020”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *