Today Current Affairs || 05 April 2020
Share

1.National Maritime Day is observed every year on ________.

A- 06 April 

B- 05 April 

C- 04 April 

D- 03 April 

Ans-    B

2. 2021 World Games has been postponed till 2022. Where were these games to be held ?

A- Birmingham 

B- Queue 

C- China 

D- India 

Ans-    A

3. Tomb-sweeping Day/Qingming Festival is mainly observed in ______.

A- France 

B- Russia 

C- China 

D- Germany 

Ans-     C

4. The Application named Nerbali was discontinued, it was launched by the company ?

A- Infosys 

B- Microsoft 

C- IBM

D- Google 

Ans-    D

5. Which of the following state has decided to provide online training to about 1.25 lakh AYUSH doctors to prevent Coronavirus spread ?

A- Maharashtra 

B- Haryana 

C- Madhya Pradesh 

D- Rajasthan 

Ans-    A

6. Which of the following state government has launched the ‘mCOVID-19’ App for all COVID-19 related information ?

A- Assam 

B- Nagaland 

C- Mizoram 

D- Bihar 

Ans-    C

7. Which Company launched ‘Watson Assistant for Citizens’ for information related to COVID-19 ?

A- Apple 

B- Google 

C- Microsoft 

D- IBM

Ans-    D

8. PM paid tribute to Babu Jagjivan Ram on his birth anniversary. Jagjivan Ram was also known as _________.

A- Babuji

B- Kisan Mitra

C- Mamaji

D- Bihar Kesri

Ans-   A

9. According to the Asian Development Outlook (ADO) 2020, Indian economy is expected to grow at ________ in FY 2020-21 ?

A- 3.5%

B- 3.8%

C- 4%

D- 4.2%

Ans-    C

10. The Odisha government has launched a  cultural competition named as ________,  to engage children during lockdown ?

A- Mo Biju

B- Mo Prativa

C- Mo Mamata

D- Biju Desh

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *