Today Current Affairs | 04 May 2020
Share

1.International Firefighters’ Day is observed every year on ________

A- 01 May

B- 02 May

C- 03 May

D- 04 May

Ans-     D

2. When was the World Press Independence Day Celebrated ?

A- 04 May

B- 03 May

C- 02 May

D- 01 May

Ans-    B

3. Which of the following country has decided to launch the first Arktika-M satellite for monitoring Arctic climate this year?

A- Japan 

B- France 

C- Russia 

D- USA

Ans-    C

4. Which Country has placed India on the priority list for intellectual property protection ?

A- France 

B- China 

C- Russia 

D- America 

Ans-    D

5. Recently, African countries have decided to import a herbal tonic dubbed as COVID-19 ‘cure’ which has been prepared by ________.

A- Egypt 

B- Madagascar 

C- Kenya 

D- Ethiopia 

Ans-    B

6. Recently, Which of the following Indian state has observed the first cases African Swine Flu?

A- Kerala 

B- Telangana 

C- Bihar 

D- Assam 

Ans-    D

7. How long the 2021 Commonwealth Youth Games were postponed ?

A- 2022

B- 2023

C- 2024

D- 2025

Ans-    B

8. The International Financial Services Centres Authority will be headquartered in ________

A- New Delhi 

B- Mumbai 

C- Gandhinagar 

D- Hyderabad 

Ans-    C

9. Which of the following state governments has made it mandatory to download Arogya Setu apps mandatory for those in hotspot areas?

A- Uttar Pradesh 

B- Madhya Pradesh 

C- Haryana 

D- Kerala 

Ans-    A

10. Which of the following bank has released a collaborative song titled #HumHaarNahiMaanenge to keep hopes up amidst COVID-19 pandemic?

A- ICICI Bank 

B- Axis Bank 

C- Yes Bank 

D- HDFC Bank 

Ans-    D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *