Today Current Affairs | 04 June 2020
Share

1.International Day of Innocent Children Victims of Aggression is observed every year on ________.

A- 04 June

B- 03 June

C- 02 June

D- 01 June

Ans-    A

2. Who made IIFL Finance its brand Ambassador ?

A- Ajinkya Rahane

B- Amitabh Bachchan 

C- Rishabh Pant

D- Rohit Sharma 

Ans-    D

3. Government has launched _________ initiative to conduct skill mapping of citizens returning under Vande Bharat Mission.

A- BHARAT 

B- SWAYAM

C- SWADES

D- SAUBHAGYA

Ans-   C

4. Which State has launched a Mobile application to give real-time information of Hospital beds ?

A- New Delhi 

B- Uttar Pradesh 

C- Uttarakhand 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    A

5. Which of the following state has recently invited chip manufacturing company ‘Intel’ to set up its unit in the state?

A- Maharashtra 

B- Karnataka 

C- Kerala 

D- Maharashtra 

Ans-    B

6. CM Didi Kitchen emerged as a lifeline for all needy women during COVID-19 lockdown.CM Didi Kitchen was launched by ________.

A- Assam 

B- Bihar 

C- Jharkhand 

D- Raanta 

Ans-    C

7. Which State Government launched the song “Mission Fateh” ?

A- Mizoram 

B- Chhattisgarh 

C- Madhya Pradesh 

D- Punjab 

Ans-   D

8. Which of the following state government has started implementation of Rs. 300-crore Rural Rejuvenation Scheme ?

A- Tamil Nadu 

B- Jharkhand 

C- Assam 

D- Manipur 

Ans-    A

9. Who among the following has been appointed as Twitter’s new chairman of the board?

A- David Wehner 

B- Patrick Pichette 

C- Mike Schroepfer 

D- Sheryl Sandberg 

Ans-    B

10. Who among the following has been appointed as the Chairman & Managing Director of National Fertilizers Limited?

A- Ashok Pandey 

B- Manish Rawat

C- V N Datt

D- Sam Gill

Ans-   C

 

BUY Current Affairs Visit Our Website :-   www.odishaebook.in

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *