Today Current Affairs ! 03 Sept. 2019
Share
Today Current Affairs !! Current Affairs !! Today gk

1. “Nuakhai” Festival is Celebrated in Which of the Following Indian State ?

      A- Jharkhand     B- Odisha 

      D- Tamil Nadu    D- Uttar Pradesh 

Ans- Option-  B

2. Which of the Following Movie will become the First Bollywood Film to go Plastic-Free ?

    A- War              B- Bhool Bhulaiyaa 2

    B- Dabangg 3   D- Coolie No. 1

Ans- Option- D

3. World Coconut Day Observed on ___ ?

     A- September 03    B- September 02

    C- September 01     D- August 31

Ans- Option- B

4. How many Percent of Women does the Indian Air Force have ?

    A- 13%     B- 3%

    B- 20%    D- 44%

Ans- Option- A

5. Virat Kohli has Surpassed who among the Following to become India’s Most Successful Test Skipper ?

   A- Mohammad Azharuddin   B- Sourav Ganguly 

   C- Mahendra Singh Dhoni      D- Rahul Dravid

Ans- Option-  C

6. Where is the permanent Secretariat of A-WEB located ?

    A- Pyongyang     B- Seoul

     C- Austria            D- Rome

Ans- Option-  B

7. The 14th Conference of parties, COP14 to the UN Convention to Combat Desertification begin in ___ ?

    A- Pune     B- Indore

     C- Agra      D- Greater Noida

Ans- Option- D

8. Who is the Chief Minister of Haryana ?

    A- Manohar Lal Khattar   B- Yogi Aditya

    C- Yeddyurappa                 D- Vijay Rupani

Ans- Option- A

9. Which of the Following Country has finished at the top of the ISSF World Cup Rifle/Pistol Championship in Rio De Janeiro ?

     A- Bangladesh    B- France 

      C- India                D- Brazil 

Ans- Option- C

10. Japan- India Defence Ministerial Meeting was held in ____ ?

      A- Tokyo       B- New Delhi 

      C- Osaka       D- Mumbai 

Ans- Option-  B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *