Today Current Affairs | 03 June 2020
Share

1.World Bicycle Day is observed every year on ________.

A- 01 June

B- 02 June

C- 03 June

D- 31 May

Ans-    C

2. Which State Government approved the special Livelihood intervention scheme ?

A- Odisha 

B- Andhra Pradesh 

C- Telangana 

D- Rajasthan 

Ans-    A

3. Which of the following parts of the world is affected by tropical storm Amanda?

A- Eastern Africa 

B- Central America 

C- Northern Europe 

D- Northern America 

Ans-    B

4. Who has developed a multi-purpose disinfection unit called ‘Ultra Clean’ ?

A- NASA

B- IIT- B

C- ISRO

D- DRDO

Ans-   D

5. Which of the following states/UT has launched an app to help track hospital beds, ventilators for COVID-19 patients?

A- Goa

B- Delhi 

C- Rajasthan 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    B

6. Which of the following state has planned to provide tap connections for all households by March 2023?

A- Uttarakhand 

B- Assam 

C- Haryana 

D- Arunachal Pradesh 

Ans-    D

7. Which State become the First State to design 1 Lkh bed for COVID-19 Patients ?

A- Uttarakhand 

B- Mizoram 

C- Sikkim 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    D

8. Prime Minister Narendra Modi launches the Silver Jubilee celebrations of Rajiv Gandhi University of Health Sciences. Rajiv Gandhi University of Health Sciences is in _______.

A- Bengaluru 

B- New Delhi 

C- Pune 

D- Indore 

Ans-    A

9. Who among the following has been appointed as India”s next High Commissioner to the United Kingdom?

A- Sameer Pathak

B- Ranjan Tripathi 

C- Gaitri Kumar 

D- Amitabh Chaudhry 

Ans-    C

10. Who among the following has replaced Manoj Tiwari as Delhi BJP chief?

A- Arvind Singh 

B- Adesh Kumar Gupta 

C- B.S. Bhullar

D- Sanjeev Ranjan 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *